Polot w kuchni polskiej

Polot to nowa, otwarta pod koniec zeszłego roku, restauracja na Żoliborzu, powstała w miejscu starej myjni samochodowej, tuż obok naszego ulubionego śniadaniowego miejsca – SAMu.

Jej otwarcie szczególnie nas cieszy, bo kibicujemy ciekawym konceptom z wariacjami na temat kuchni polskiej, czerpiącymi z lokalnych składników i polskich tradycji. Menu często się zmienia, ale można w nim znaleźć tradycyjne polskie zupy takie jak rosół z perliczki lub barszcz czerwony z pierożkami. Są w nim też pierogi ruskie oraz pierogi z gęsiną (nasz wybór na pierwszą wizytę!), tatar, gulasz z dzika i policzki wołowe w sosie grzybowym. Na deser można zamówić sernik z białą czekoladą i lodami bananowymi lub śliwkę węgierkę z kremem kokosowym.

Polot organizuje też imprezy – chrzciny, komunie, spotkania integracyjne itp., na potrzeby których, poza restauracją, może wykorzystywać też spore patio.


Polot w kuchni polskiej
ul. Ludwika Rydygiera 9
Warszawa

Godziny otwarcia: 
pon – czw: 12:00 – 22:00
pt – sob: 12:00 – 23:00
ndz: 12:00 – 21:00

Kontakt: 
kontakt@restauracjapolot.pl
tel. +48 576 22 47 22

Dzielnica: Żoliborz
Kuchnia: polska
Ceny: 15-50 zł
Typ lokalu: restauracja
Okazja:  randka, babskie ploty, spotkanie z przyjaciółmi, spotkanie biznesowe, rodzinny obiad, lunch, kolacja

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s