Ukim to nowe miejsce na Woli, przy ul. Chłodnej.
Jak o sobie piszą “prowadzona pod wodzą Mamy Kim przez młody i ambitny zespół” UKIM” ma dwa znaczenia. Po pierwsze “U” po wietnamsku znaczy Mama, a po drugie przepisy i receptury pochodzą z domowej kuchni Mamy Kim.
Restauracja powstałą z niezadowolenia ofertą kulinarną azjatyckich miejsc w Warszawie. Właściciele chcą, żeby Ukim było nie tylko knajpą na szybki posiłek, ale także miejscem ze azjatyckim street foodem (kibicujemy!), gdzie można usiąść i poplotkować.
W menu na razie tradycyjne dania takie jak zupa Pho, makaron Udon, sałatka Bun, tofu w sosie, lub nasz typ na pierwszą wizytę: smażone Pak Choy.
Pod linkiem, mocno klasyczne menu, choć już właściciele zapowiadają, że nie jest docelowe, można więc spodziewać się kulinarnych eksperymentów.
Ukim
ul. Chłodna 2/18
Warszawa
Godziny otwarcia:
pon:11:00 – 21:30
wt-czw: 10:00 – 21:30
pt: 10:00 – 22:00
sb:11:00 – 22:00
ndz: 11:00 – 21:00
Kontakt:
tel. 535 800 698
Dzielnica: Wola
Kuchnia: azjatycka
Ceny: 10-45 zł
Typ lokalu: bar, restauracja
Okazja: lunch, babskie ploty, spotkanie z przyjaciółmi