O Bibendzie już pisałysmy. Niedawno wpładłyśmy z kolejną wizytą. Pisanie o tym miejscu mogłoby się zaczynać za każdym razem od nowa, wraz z nową kartą. Są takie miejsca gdzie się po prostu dobrze siedzi. Można przyjść z psem, popracować z laptopem lub schować się wkącie książką, a przy tym dobrze zjeść.
Tym razem zamówiłyśmy palone bakłażany z marynowanymi pomidorami, kuminową cieciorką i ogórkiem z kolendrą (31 zł). Danie mogłoby być nieco bardziej wyraziste, ale pieczony bakłażan tak mi zasmakował, że teraz regularnie robię różne wariacje tego dania w domu.
Chrupiące kuleczki z dyni piżmowej z marynowanymi warzywami (21 zł), okazały się strzałem w 10. Pyszne. Danie malutkie, ale pełne smaku.
I będące już poza kartą, najlepsze w naszym zestawie, danie z pieczonej kukurydzy.
Poprzedni wpis znajdziecie tutaj.
Bibenda
ul.Nowogrodzka 10
Warszawa
Godziny otwarcia:
wt-sb: 12:00
ndz: od 12:00 do 22:00
zamknięte w poniedziałek
Kontakt:
502 77 03 03
e-mail: bibenda@bibenda.pl
Dzielnica: śródmieście
Kuchnia: autorska, sezonowa
Ceny: 20-40 zł
Typ lokalu: restauracja
Okazja: babskie ploty, lunch, spotkanie z przyjaciółmi