Bibenda

 O Bibendzie już pisałysmy. Niedawno wpładłyśmy z kolejną wizytą. Pisanie o tym miejscu mogłoby się zaczynać za każdym razem od nowa, wraz z nową kartą. Są takie miejsca gdzie się po prostu dobrze siedzi. Można przyjść z psem, popracować z laptopem lub schować się wkącie książką, a przy tym dobrze zjeść.

21689302_1245244985585612_3419242744453791744_n

Tym razem zamówiłyśmy palone bakłażany z marynowanymi pomidorami, kuminową cieciorką i ogórkiem z kolendrą (31 zł). Danie mogłoby być nieco bardziej wyraziste, ale pieczony bakłażan tak mi zasmakował, że teraz regularnie robię różne wariacje tego dania w domu.

21688890_118213515513070_9018151356921282560_n21690287_296011200879136_776244420252008448_n

Chrupiące kuleczki z dyni piżmowej z marynowanymi warzywami (21 zł), okazały się strzałem w 10. Pyszne. Danie malutkie, ale pełne smaku.

20170915_165119

I będące już poza kartą, najlepsze w naszym zestawie, danie z pieczonej kukurydzy.

20170915_165136

Poprzedni wpis znajdziecie tutaj.


Bibenda
ul.Nowogrodzka 10
Warszawa

Godziny otwarcia:
wt-sb: 12:00
ndz: od 12:00 do 22:00
zamknięte w poniedziałek

Kontakt:
502 77 03 03
e-mail: bibenda@bibenda.pl

Dzielnica: śródmieście
Kuchnia: autorska, sezonowa
Ceny: 20-40 zł
Typ lokalu: restauracja
Okazja: babskie ploty, lunch, spotkanie z przyjaciółmi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s