Ich kanapki to taka wariacja na temat burgera. Zamiast mielonej wołowiny, można znaleźć tu ozór, kaczkę, poliki. Dobrze się zaczyna prawda?
Jestem mięsożerna. Jakkolwiek nie staram się ograniczyć, to na koniec dnia okazuje się, że bez mięsa nie czuję się najedzona. Pomimo, że burgery uwielbiam, to jednak średnio da się w nie upchnąć inne smaki. Burger ma swoją formę i już, nawet modyfikowany jest mocno zakorzeniony w swoim zestawie smakowym. Nie ma burgera bez… no… burgera.
A kanapka! Z kanapką można zaszaleć, każda bułka się nada od bielutkiej pszennej do ziarnistej i ciemnej. Do dyspozycji są wszystkie składniki, jakie przyjdą twórcy do głowy. Mięso w każdej formie i każdego rodzaju, podkręcane pasującymi do niego dodatkami. Pycha.
A Pogromcy Meatów takie właśnie kanapki podają.
Mnie zachwyciły poliki! Następnym razem będę celować w ozór. Dla tradycjanalistów też się coś znajdzie.
Co ciekawe Pogromcy odnieśli sukces w miejscu gdzie wcześniej była zachwalana, ale (przynajmniej kiedy tam bywałyśmy) kompletnie pozbawiona klientów knajpka z owocami morza. I chyba idzie im całkiem dobrze, bo otworzyli kolejne miejsce w Hali Koszyki.
Na zachętę zdjęcie z FB Pogromców… Zjadłabym!
Jeszcze na zachętę. Pogromcy Meatów to doświadczeni kucharze. Andrzej Andrzejczak jest kucharzem z dziesięcioletnim stażem. Znawcą kuchni francuskiej i fanem podrobów. Był szefem kuchni w Bistro Piąta Ćwiartka w Arkadach Kubackiego, gdzie przygotowane przez niego dania jedli chociażby prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama. Z kolei Tomasz Tomaszek to wielki wielki fan gotowania, poszukiwacz nowych smaków. Wspólnie gotują od roku, lokal przy Koszykowej 1 otworzyli 26 sierpnia 2015 roku.
A więc, możesz zjeść kanapkę z ręki, która karmiła Obamę.
Pogromcy Meatów
Koszykowa 1
Warszawa
Godziny otwarcia:
pn – sb: 12:00 – 21:00
ndz: 12.00 – 20.00
Kontakt:
tel.505 703 508
Dzielnica: Śródmieście
Ceny: 20-35 zł
Typ lokalu: kanapkownia
Okazja: spotkanie z przyjaciółmi, szybki lunch